Nyt on etelä-Suomessa pakkasvaroitus. Pakkasta oli aamulla -20 astetta. Radiossa on jo pari päivää kerrottu, miten pitää pukeutua sitten kun kova pakkanen tulee ja viima. Viima on kieltämättä kylmä ja se lisää pakkasen purevuutta - mutta silti - pakkasvaroitus.

Mitenkähän sitä Lapissa pärjätään kun pakkanen paukkuu -30 asteen paremmalla puolella - ei taida olla pakkasvaroitusta eikä pukeutumisohjeita. Näin lappilaisena ihmisenä ja siellä kasvaneena ei ole ollut koskaan mitään ongelmia kovassa pakkasessa, mitä nyt auton renkaat ovat olleet välillä "neliskulmaiset" ja roikan nokassa on täytynyt pitää hieman pitempään kuin tavallisesti.

Auto meni lakkoon. Piti lähteä käymään kaupassa, niin kappas vaan, ei se lähtenytkään käyntiin. Eipä muuta kuin soita huoltasemalle ja kysy että mitä nyt teen. Onneksi minulla on luotto huoltoasema, jossa ei naisautoilijoille naureta tyhmistäkään kysymyksistä. Antoivat puhelinnumeron, mihin soittaa, jotta tulevat antamaan virtaa senjälkeen suoraan ajamaan ko. huoltoasemalle. Akun vaihdon sain vasta seuraavaksi päiväksi, joten ei muuta kuin kaupungille ajelemaan hupi ajelua, jotta akku latautuisi senverran, että pääsee huoltoon. Kyllähän se seuraavana aamuna käyntiin lähti, vaikka jännitti kovasti. Laskua tuli 350 euroa, kun piti huoltaakin auto, jotta pääsee katsastuksesta läpi. 

Pakkasta on vieläkin yöllä noin 20 astetta, mutta päivisin vain 5 astetta. Aurinko lämmittä päivällä oikein mukavasti. 

Höpinät oli nyt tässä, nähellään!
-LapinMuori-