Meidän Isännällä oli synttärit pari päivää sitten. Kun olemme vain kahdestaan, niin en tehnyt täytekakkua vaan ostin kaupasta valmiin pakaste mansikka-kakun. Sitä sitten söimme pari päivää kahdestaan - ketään ei käynyt. Isännällä asuu tällä samalla paikkakunnalla veli perheineen 1 km:n päässä, poika perheineen 700 m:n päässä ja toinen poika 4 km:n päässä. Eivät käyneet lapset eivätkä soitellee saati että oisivat lähettäneet tekstarina onnittelut. Veli ei ole muutenkaan missään yhteydessä kuin vain silloin kun on pakko. Isännän tytär asuu perheineen Espoossa ja kolmas poika vaimonsa kanssa Riihimäellä - ei tullut heitäkään minkäänlaista onnittelua. Surullista - tosi surullista. Eipä nuo Isännän lapset muista isäänsä isänpäivänäkään. Ihme touhua.

Kun minulla on synttärit, niin molemmat lapset soittavat ja pienokaiset haluavat soittaa näköpuhelimella ja onnitella mummoaan. Myös veljet soittavat tai tekstaavat onnittelut. Äitienpäivä on yhtä rumbaa kun jokainen kolmesta pienokaisesta haluaa puhua yhtä aikaa ja erikseen mummon kanssa sekä myös taas pojat soittelevat.

On ikävä huomata, että isä ei ole lapsille enää tarpeellinen senjälkeen kun lapsilla on oma elämä. Vaikka Isännän lasten vanhemmat ovat eronneet jo noin 20 vuotta sitten, niin onhan se isä kuitenkin olemassa. Eivät ole kuulemma ennenkään muistaneet isäänsä - eli syytä ei voi hakea siitä, että isällä on uusi emäntä ja että minä olen nyt tämän talon emäntä.

 

Kunnioita isääsi ja äitiäsi, että saisit elää kauan siinä maassa, jonka Herra, sinun Jumalasi, sinulle antaa.
- - -
Kunnioita isääsi ja äitiäsi, niin kuin Herra, sinun Jumalasi, on sinua käskenyt, että saisit elää kauan ja menestyisit siinä maassa, jonka Herra, sinun Jumalasi, sinulle antaa.”
- - -
Lapset, olkaa vanhemmillenne kuuliaisia Herraa totellen, sillä se on oikein. 'Kunnioita isääsi ja äitiäsi' on ensimmäinen käsky, johon liittyy lupaus: 'jotta menestyisit ja eläisit kauan maan päällä'.
- - -
Ja hän jatkoi: 'Taitavasti te teette tyhjäksi Jumalan käskyn, jotta voisitte noudattaa omia sääntöjänne. Mooses on sanonut: 'Kunnioita isääsi ja äitiäsi' ja 'Joka kiroaa isäänsä tai äitiään, häntä rangaistakoon kuolemalla'. Mutta te opetatte toisin. Jos joku sanoo isälleen tai äidilleen: 'Se, mitä sinun piti minulta saada, on nyt korban: olen luvannut sen uhrilahjaksi', te ette salli hänen enää tehdä mitään isänsä tai äitinsä hyväksi."
 

2. Moos. 20:12; 5. Moos. 5:16; Ef. 6:1-3; Mark. 7:9-13

 
Muistakaa äitiä ja isää
- LapinMuori -