Meillä kasvaa pihalla vanha salava. Sillä on pitkät oksat, jotka kaartuvat alaspäin ja haittaavat kulkemista muutenkin pienellä pihalla. Salavan vieressä kasvaa pienehkö kirsikkapuu, jota se kovasti varjostaa ja toisella puolella salavaa on pyykkiteline ja mattoteline. Kun vie mattoja telineelle, niin saa samalla salavan oksia silmiinsä ja suuhunsa. Salavan kaatamisesta tai ainakin mataloittamisesta on ollut puhetta jo muutaman vuoden ajan, muttta toissapäivänä Isäntä sitten sen katkaisi. Lähti kaikki oksat ja rungosta puolet pois. Aika rujon näköinenhän se nyt on, kun se seisoo yksinään pihlajan ja kirsikkapuun välissä.

Isäntä on solpunnut kaikki sen oksat silppurilla kukkapenkkeihin katteeksi - näin salava jatkaa elämäänsä erissä olomuodossa - ihan kuin me ihmisetkin senjälkeen kun kuolemme. Sitähän me emme tiedä, mitä kuoleman jälkeen tapahtuu, mutta Raamattu sanoo meille, että saamme uuden elämän, jossa ei ole kipua, sairautta ei tuskaa eikä huolta. Siihen luottaen.

https://www.youtube.com/watch?v=CCG0EorHorw

tkän sieltä ja toisen täältä. Eihän siitä mitään tolkkua tullut, enkä ymmärtänyt yhtään mitään. Sitten eräs uskova ystäväni neuvoi, että rukoile Jumalaa avaamaan sinulle Raamatun tekstiä. Ja niinhän  minä tein. Aloin lukea ihan alusta - ja kas kummaa kuinka teksti avautui. Senjälkeen olen lukenut aina yhden kokonaisuuden kerrallaan ja moneen kertaan. Nyt luen Jobin kirjeitä, joita olen aikaisemmin lukenut, mutta ymmärrän asioita eri tavalla, eli niin kuin ne on tarkoitettu ymmärrettävän. Kiitos Herralle!

Lopettelen nyt tähän,
Nähellään

- Lapinmuori -