Olen seuraillut pihapiirissä pikkulintujen kosintamenoja ja pesän rakentamista. Meillä on pihapiirissä neljä linnun pönttöä, jotka mieheni on tehnyt. Kevään alkaessa talitintit ovat ensimmäisiä ja uros käy katselemassa jokaista pönttöä, ennenkuin valitsee mielestään sopivimman. Senjälkeen alkaa kosintamenot. Talitintin ei tarvitse kauan lauleskella kun jo alkaa pesän rakentaminen ja senjälkeen munien hautominen. Uros vie ahkerasti naaraalle ruokaa kunnes sitten kun poikaset ovat kuoriutuneet alkavat molemmat syöttää pieniä kuoriutuneita poikasia joilla on kova nälkä.

Toinen lintu, joka pesii meidän pihapiirissä on kirjosieppo. Uros etsii sopivan pöntön ja alkaa lauleskella. Laulua kestää useita päiviä ennenkuin naaras tulee katsastamaan sekä uroksen että pöntön. Naa.ras ei noin vain hyväksy pönttöä eikä urosta. Muutaman tunnin se katselee ja ihmettelee, sitten se lähtee pois. Uroksella alkaa uusi kosintalaulu seuraavassa tyhjässä pöntössä. Tätä voi jatkua pitkään ennenkuin löytyy naaras, joka hyväksyy pöntön ja uroksen. Kirjosieppo valtaa mieluummin pöntön, jota on jo alettu rakentaa, mutta tarpeen tullen se tekee pesän myös itse.

Näitä kahden linnun touhuja voisi verrata ihmiseen. Kun ihminen alkaa etsiä Jeesusta elämäänsä ja hänen elämänsä on sekaisin tai on muuten vaikeaa, niin on ääri-karismaattisia saarnaajia, jotka houkuttelevat luokseen. Ensin he etsivät sopivan ihmisen korulauseilla ja lupaamalla vain hyviä asioita. Herkkä ihminen ei tarvitse kuin muutaman lauseen, niin hän jo liittyy liikkeeseen (en mainitse näitä nimeltä), josta on enää vaikea päästä pois. 

Toisenlainen ihminen etsii Jeesusta Raamatusta ja hengellisistä yhteisöistä ja kirkosta, joissa hän saa todellista hengenravintoa ja voi sitten itse alkaa kutsumaan Jeesusta elämänsä Herraksi. Se ei tapahdu hetkessä vaan siihen menee aikaa. Jeesus vastaa kutsuun omalla ajallaan, sitten kun Hän katsoo, että ihminen on valmis ottamaan Jumalan Pojan Herrakseen ja Kuninkaakseen.

Jumalan tahdon löytäminen ei aina tarkoita houkuttavinta tai ilmeisintä tietä. 

"Vaan etsikää ensin Jumalan valtakuntaa ja hänen vanhurskauttansa" (Matt. 6:33)

"Isä, tapahtukoon sinun tahtosi, ei minun" (Matt. 26:39
 

Tässäpä tämä tällä kertaa. Jääkää Herramme siunaavan käden alle.